ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ


Ανακοίνωση για την εισβολή στην Βίλα Αμαλίας.



Το πρωί της 20ής Δεκεμβρίου τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη κατάληψη της Βίλας Αμαλίας συλλαμβάνοντας 8 άτομα. Η κυβέρνηση μαζί με το μεγάλο δημοκράτη δήμαρχο Καμίνη ανακοίνωσαν ότι «η κατάληψη αποτελούσε κέντρο ανομίας των κουκουλοφόρων εμπρηστών που έκαιγαν την Αθήνα». Η έρευνα στο κτίριο ανακάλυψε το περίφημο «οπλοστάσιο για τρομοκρατικές επιθέσεις» : άδεια μπουκάλια μπύρας, βίδες , μάσκες και άλλα «βαριά όπλα». Το σκηνικό είναι πλέον γνωστό και εύκολο να στηθεί. Όπως όχι και τόσο παλιά υπάρχουν οι «συνωμότες συμμορίτες εχθροί της πατρίδας» και οι «υπεύθυνες δυνάμεις», που τους πατάσσουν με τη βοήθεια φυσικά του κράτους, των καναλιών και της αστυνομίας. 

Το πραγματικό ζήτημα με την επίθεση σε καταλήψεις και στέκια πανελλαδικά τους τελευταίους μήνες δεν είναι ούτε τα κτίρια που πρέπει να «αξιοποιηθούν», ούτε η τήρηση του νόμου. Η συγκυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι η πολιτική που επιβάλει είναι βαθιά αντιλαϊκή και άδικη, ότι δεν μπορεί να αποτρέψει το λαό να αντισταθεί με κάποιο επιχείρημα. Για αυτό επιλέγει το βούρδουλα. Η εισβολή σε καταλήψεις, οι εισβολές στο άσυλο, οι συλλήψεις αγωνιστών και απεργών έχουν στόχο την τρομοκράτηση καθενός που συζητά, σκέφτεται, οργανώνεται, αντιστέκεται. Η φασιστικοποίηση είναι πλέον επίσημη πολιτική του κράτους με μακρύ χέρι τη Χρυσή Αυγή.

Η συνέχιση και ένταση των αγώνων μας μαζί με τον εργαζόμενο λαό είναι η μόνη απάντηση στο φόβο που προσπαθούν να σπείρουν με τη καταστολή. Ακριβώς, επειδή στόχος τους είναι η πολιτική δράση, είναι απαραίτητο η οικοδόμηση μετώπου ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και το φίμωμα του πολιτικού λόγου και δράσης.



Στέκι νεολαίας Σφεντόνα