ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ


Στις 9/10 Οκτώβρη, στο ΕΜΠ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, θα πραγματοποιήσουν το Πανελλαδικό τους Συντονιστικό, σε μια περίοδο φαινομενικής ηρεμίας, πριν από την καταιγίδα που θα έρθει. Καταιγίδα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. Καταιγίδα μέτρων που θα φέρουν το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη στην παιδεία και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με έναν νέο, αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο, που φιλοδοξεί να γκρεμίσει και τα τελευταία δικαιώματα των φοιτητών σε δωρεάν παιδεία, ανθώπινους ρυθμούς σπουδών, αξιοπρεπή εργασία και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Καταιγίδα που θα συμπληρώσει το "νέο σχολείο" των λίγων και εκλεκτών, η πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, και η ελαστική-ανασφάλιστη εργασία στην εκπαίδευση. Όπως είπε και η κ. Διαμαντοπούλου, "θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την παιδεία". Και έχει δίκιο.
Γιατί το φοιτητικό κίνημα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έχουν πάμπολλες φορές χαλάσει τα σχέδια του κεφάλαιου στην παιδεία. Από το '78 και το '91, στις μεγάλες κινητοποιήσεις-καταλήψεις του '06-'07 ενάντια στο νόμο-πλαίσιο και την κατάργηση του άρθρου 16, και τελος στο Δεκεμβιανό ξέσπασμα. Και για ακόμα μία φορά, ο λαϊκός κόσμος της παιδείας, θα μπει σύντομα σε θέση μάχης. Μάχης για το μέλλον της γενιάς μας, που μόνο μέσα από την αναγέννηση του λαϊκού -πανεκπαιδευτικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, μπορεί να ανατρέψει τον εφιαλτικό μεσαίωνα του σύχρονου δούλου που της ετοίμασαν.
Εμείς λοιπόν θα αντισταθούμε! Θα παλέψουμε για το μέλλον μας! Δε θα σκύψουμε το κεφάλι στην τρόικα και στο Μνημόνιο! Και συζητάμε ανοιχτά με κάθε αγωνιστή που θέλει να συμβάλλει στο δρόμο αυτό. Και οργανωνόμαστε, αναζητάμε την πολιτική γραμμή εκείνη που θα προτείνουμε στη νεολαία, σαν μέρος αυτού του αγώνα που έρχεται. Και προετοιμαζόματε, για υπηρετήσουμε το στόχο που θα γεννήσει η ζωή, την ανατροπή των νέων βάρβαρων μέτρων στην εκπαίδευση.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ,
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ