ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

"Και εγώ με την σειρά μου ας ξεκινήσω με ένα ευχαριστήριο μήνυμα στην συντροφική αντιμετώπιση των αγωνιστικών κινήσεων. Από την πρώτη στιγμή όταν τους πείρα τηλέφωνο να ζητήσω το στέκι «σφεντόνα», οι σύντροφοι το δεχτήκανε στο δευτερόλεπτο. Εγώ είχα ετοιμάσει ολόκληρη εισαγωγή , για το τι είναι το πολιτικό καφενείο, γιατί παλεύει κλπ. αλλά δεν χρειάστηκε καν  το δέχτηκαν αμέσως. Εντός της συνάντησης τα παιδιά μας πρόσφεραν καφέ, μας ζητήσανε χίλιες φορές συγνώμη που μπαινόβγαιναν γιατί προετοιμάζονταν για την συγκέντρωση (που φυσικά εμείς έπρεπε να ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση, που εμποδίσαμε λίγο τις δουλείες τους) και ολόκληρη η συμπεριφορά ήταν συντροφική. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση μεταξύ συντρόφων. Τα καλά να λέγονται και να ενισχύονται! Το κρατάμε και συνεχίζουμε.  Γιατί είχα ζητήσει χώρο και από άλλους αλλά η αντιμετώπιση δεν ήταν η ίδια. Στην συνάντηση συζητήσαμε εν συντομία την άποψη του ΠΚ, συζητήσαμε τι μας ενώνει, αλλά και κάποιες ιδέες για δράσεις για τις αναγκαιότητες του κινήματος."
Από σχόλιο μέλους της ΣΟ του Πολιτικού Καφενείου.

Εμείς από τη μεριά μας, πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη για τα στέκια και τους χώρους συζήτησης πανελλαδικά, να συχνωτίζονται οχι μόνο λόγω πρακτικών δυσκολιών, αλλά μέσα από κοινές εκδηλώσεις και διάλογο. Και αυτό είναι μια κουλτούρα προς κατάκτηση και για εμάς.
Η ύπαρξη πολλών τέτοιων χώρων με διαφορερικές απόψεις αλλά με συμμετοχή στο κίνημα της νεολαίας, έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο και πολύμορφο δυναμικό που αναζητάει μια άλλη προοπτική. Εμείς θέλοντας να είμαστε μέρος του, οφείλουμε να έχουμε διάλογο σαν ίσος προς ίσο, και γι' αυτό θέλουμε οι προοδευτικοί άνθρωποι να αισθάνονται τη Σφεντόνα σαν δικό τους κομμάτι, όχι μόνο για να συζητήσουν αλλά και να συνδιοργανώσουν.