ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΣΦΕΝΤΟΝΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟYΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ! 

Μέτα τις διακοπές του πάσχα, θα αρχίσει να λειτουργεί στη Σφεντόνα δανειστική βιβλιοθήκη. Στην εποχή μας, έχει επιβληθεί στη νεολαία μια γενική αμορφωσιά. Το εκπαιδευτικό σύστημα-κάτεργο και ο αποσπασματικός τρόπος σκέψης που επιβάλλει, έχουν οδηγήσει τη νεολαία όχι μόνο να μη διαβάζει πολιτικά αλλά να μη διαβάζει γενικώς. Από πολιτική και λογοτεχνία μέχρι εφημερίδες ή περιοδικά. Έχουν αποξενώσει από τους νέους τη χαρά της γνώσης, και την όρεξη για αναζήτηση. Ενώ παλιά οι άνθρωποι έκαναν θυσίες για να βρουν πρόσβαση στα βιβλία (είτε λόγω καταστολής είτε λόγω κόστους) σήμερα λίγοι πάνε κόντρα σε αυτή την κατάσταση.
Ταυτόχρονα, το πολιτικό-κινηματικό βιβλίο, ο αριστερός τύπος αλλά και η λογοτεχνία, ψάχνουν να βρουν χώρους έκφρασης και συζήτησης. Θέλοντας λοιπόν αρχικά να μαζέψουμε και να δημιουργήσουμε ένα αρχείο προσιτό σε όποιον το θέλει αλλά και να συμβάλλουμε στον διάλογο που μπορεί να αναπτυχθεί, δημιουργούμε αυτή τη βιβλιοθήκη.
Οποιοσδήποτε θα ήθελε να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια, αλλά ακόμα και να παρουσιάσει κάποιο βιβλίο ακόμα και αν διαφωνούμε με αυτό, θα μας βρει ανοιχτούς.

Επίσης σύντομα θα υπάρξει νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων, και αναλυτική παρουσίαση του μέσα από το ιστολόγιο.