Πογκρόμ κατά των μεταναστών

Προγκρόμ ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους μετανάστες με τις πλάτες και τις αποφάσεις της Ε.Ε., ετοιμάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα στοιβάζονται "ανθρωπιστικά" οι πρόσφυγες των χωρών που μακελεύει ο ιμπεριαλισμός, με τη συνδρομή και των κολαούζων τους σαν την Ελλάδα, που και αυτή έχει στρατιωτικά τμήματα σε κάποιες από αυτές (Αφγανιστάν).

Ήδη η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την επαναπροώθηση στο θάνατο 55 Πακιστανών με συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Υπερηφανεύεται μάλιστα ότι "πρωτοπορεί" σε πιέσεις στα πλάισια της Ε.Ε. για να αποκτηθεί κοινή πολιτική, λες και δεν υπάρχει. Και υπόσχεται ότι θα καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας ως το τέλος του Ιουλίου, λες και μιλάνε για σκουπίδια και όχι για ανθρώπους.


Το έδαφος το ετοίμασαν μια χαρά εδώ και κάμποσο διάστημα το κράτος μαζί με τα φασιστοειδή που δεν σταμάτησαν ποτέ τις επιθέσεις τους ενάντια σε μετανάστες, με κύριο πεδίο δράσης τις τελευταίες μέρες τον Αγ. Παντελεήμονα και τη Σωκράτους.


Στον Αγ. Παντελεήμονα μάλιστα είχαν το θράσος να κλειδώσουν την παιδική χαρά και να απαγορεύσουν την είσοδο στα παιδιά ελλήνων και μεταναστών για να μη μολύνονται τα πρώτα. Άραγε εκεί ο νόμος περί κατάληψης δημόσιου χώρου δεν λειτουργεί; H παιδική χαρά άνοιξε μετά από αντιδράσεις αναρχικών ομάδων και κατοίκων της περιοχής που πήγαν και έσπασαν τα λουκέτα. Τα φασιστοειδή αντέδρασαν και όταν είδαν ότι ήταν λίγοι για να επιβάλουν το δικό τους κρύφτηκαν πίσω από τα ΜΑΤ, τα οποία ανέλαβαν δράση και συνέλαβαν έναν πατέρα που επέμενε να παίξει το παιδί του στη παιδική χαρά, μαζί με άλλους πέντε αγωνιστές. Τότε ξύπνησε και ο Κακλαμάνης και δήλωσε ότι η παιδική χαρά θα μείνει ανοιχτή με την εγγύηση του Δήμου!!! Οι συλληφθέντες πέρασαν από το αυτόφωρο με πλημμεληματικές κατηγορίες. Ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα Παρασκευή και αφέθηκαν ελεύθεροι.Ένας μακρύς κατάλογος επιθέσεων που ξεκινάει από τη Νέα Μανωλάδα και φτάνει στους νεκρούς του αστυνομικού τμήματος της Πέτρου Ράλλη. Και ο οποίος αναμένεται να γίνει ακόμη μακρύτερος.
Ήδη από χθες άρχισαν μεγάλες επιχειρήσεις σκούπα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Indymedia και το tvxs με τη χρήση μεγάλων δυνάμεων της αστυνομίας και ο Παυλόπουλος με δηλώσεις του στη ΝΕΤ προανήγγειλε το άδειασμα του παλιού κτιρίου του εφετείου στη Σωκράτους όπου "ζουν" εκατοντάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.Γράφεται και λέγεται ότι η σπουδή της κυβέρνησης να "ξεκαθαρίσει" με τους μετανάστες ωφείλεται στην προσπάθειά της να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που έχασε προς την κατεύθυνση του ΛΆΟΣ. Μπορεί να είναι και έτσι, ο κύριος λόγος όμως είναι άλλος, το κυνήγι των μεταναστών θα γινόταν έτσι και αλλιώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, είχαμε άλλωστε μηνύματα από πολύ πριν τις εκλογές.Όλη αυτή η έξαρση των διώξεων και των επιθέσεων στους μετανάστες αποτελεί επιλογή και εντολή της ίδιας της ΕΕ –με αφορμή και την οικονομική κρίση- και την οποία υλοποιεί προθυμότατα η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που το επιβεβαιώνουν και οι σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί ..."λαθρομετανάστευσης".

Η επίθεση απέναντι στους μετανάστες είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Διότι αυτοί που ζητούν τη συναίνεσή μας σε αυτή την επίθεση, αυτοί που υποδαυλίζουν τα ρατσιστικά αισθήματα και κάνουν κηρύγματα μίσους και φανατισμού, το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι οι ίδιοι που χτυπούν και τα δικά μας δικαιώματα, στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη μόρφωση. Είναι οι ίδιοι που ποινικοποιούν τους αγώνες μας, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Είναι οι ίδιοι που παράλληλα με τα προγκρόμ στους μετανάστες ετοιμάζουν νέο νόμο, πιο σκληρό για τις "κουκούλες". Είναι οι ίδιοι που προεκλογικά εξήγγειλαν την οριστική κατάργηση του Άσυλου. Είναι οι ίδιοι που μας ζητούν καθημερινά να θυσιάσουμε όλο και περισσότερα για λογαριασμό του κεφάλαιου.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εχθροί και όχι οι μετανάστες, τα ταξικά μας αδέλφια που σήμερα ζουν αυτά που έζησε στο παρελθόν ο δικός μας λαός, αυτά που μπορεί και στο άμεσο μέλλον να ξαναζήσει.

Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους μετανάστες εργάτες. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχουν κάθε λόγο να δώσουν μαζί τους τον κοινό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Στο σύστημα που γεννά το μίσος και την έχθρα ανάμεσα στους λαούς.

Σωματεία, τοπικές κινήσεις, οργανώσεις της Αριστεράς, μεταναστευτικές οργανώσεις πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση σε αντιρατσιστική αντιφασιστική κατεύθυνση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που παρατηρείται παρέμβαση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία κυρίως εργατογειτονιών της Αθήνας τουλάχιστον.

Επιτροπές Αγώνα, Ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές, όπου ζουν και εργάζονται από κοινού έλληνες και μετανάστες, να αναλάβουν δράση σε κινηματικό επίπεδο με την ενίσχυση των ήδη υπαρκτών αντιστάσεων, είτε για τοπικά ζητήματα πρόκειται είτε για γενικότερα.